Ескалира протестът на футболните фенове, след като те започнаха да обстрелват

...
 Ескалира протестът на футболните фенове, след като те започнаха да обстрелват
Коментари Харесай

Ескалация! Използват водно оръжие срещу феновете, те обстрелват с бомбички СНИМКА

 Ескалира митингът на футболните почитатели, откакто те започнаха да обстрелват служителите на реда с бомби, факли и най-различни предмети. Жандармерията вкара в приложимост водното оръдие. 

По данни на полицията най-многобройна е групата с почитатели на ЦСКА - към 1500, които блокираха придвижването на Орлов мост в центъра на София. Привържениците на " алените " се събраха на стадион " Българска войска " и по-късно потеглиха към Орлов мост, съпровождани от голям полицейски кордон.

Протестът на футболните фенове спря придвижването на транспортни средства към Орлов мост. Голям брой привърженици се отправиха към Софийски университет „ Свети Климент Охридски “. Заради блокадата на основни кръстовища придвижването в центъра на София е мощно затруднено. В региона на Националния стадион " Васил Левски " са се събрали над 3000 почитатели на разнообразни футболни клубове.

В същото време откъм улица " Гурко " се е събрала група от към 1000 протестиращи почитатели - на Левски и посетители от Унгария. Пред Софийския университет също има група от протестиращи.

Пистолет, боксове, палки и спрейове иззе полицията на контролните пунктове към Националния стадион „ Васил Левски ”, научи NOVA.

Двубоят сред тимовете на България и Унгария ще се играе от 19 часа на Национален стадион „ Васил Левски ”, без аудитория.

По-рано денем Столичната дирекция на вътрешните разгласи, че са подхванати всички нужни ограничения за защита на публичния ред и сигурност на придвижването в столицата по отношение на идните европейската подготовка и протестни дейности.

От полицията обръщат внимание, че след 20 часа малолетните следва да бъдат с компаньон.

Ангажимент по защитата на футболната среща имат частни охранителни компании, чиято задача е да наблюдават за запазване на реда на територията на стадиона. При активността си те ще бъдат подпомагани от полицейски чиновници, които ще се намесват при зародила нужда.

За естественото протичане на футболната среща към стадиона с полицейска лента и парапети е обособена охранявана зона и са ситуирани полицейски чиновници, като при нужда в тази зона няма да бъдат допускани хора и моторни транспортни средства.

Снимка: Нова телевивизия
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР